Avira vs Kaspersky

A venit timpul sa discutam putin despre doua dintre cele mai populare antivirusuri de pe piata: Avira si Kaspersky. Ambele programe sunt foarte populare in randul utilizatorilor, dar poate te intrebi care este alegerea cea mai buna dintre cele doua.

Despre asta vom discuta in articolul de azi. Voi incepe cu Avira, sa vedem ce ofera pentru protectia PC-ului tau.

Avira

Avira este o companie germana, care ofera de mult timp servicii antivirus pentru desktop. Ce include oferta acestora? Sa vedem!

In primul rand, software-ul te va proteja de amenintarile venite din mediul online, care au tinta furtul de informatii sau daunarea asupra dispozitivului folosit. In plus, te protejeaza in timpul cumparaturilor online, si atunci cand iti folosesti datele bancare in acest scop.

Pe langa asta, vine si cu un ad-blocker, care isi face treaba destul de bine. Ideea este ca te va proteja eficient impotriva tuturor amenintarilor online si offline.

Cum sta in categoria preturilor? Pentru a primi toate facilitatile mentionate mai sus, si inca altele, va trebui sa cumperi una dintre cele 3 versiuni ale programului.

Exista si o varianta simpla gratuita, dar nu ofera prea multe functii de protectie. Deci pentru a obtine securitatea pe care ti-o doresti, va trebui sa alegi una dintre versiunile premium.

Interfata de utilizare este foarte simpla, creata sa fie cat se poate de user-friendly. Deci chiar daca nu esti foarte priceput in domeniul tehnologiei, nu vei avea probleme in utilizarea acestui software.

Kaspersky

Kaspersky este o companie cyber security din Rusia, care ofera astfel de servicii de ani buni. De fapt, este printre cele mai populare programe antivirus pe plan global. Ce ofera aceasta companie? Sa vedem!

Daca vrei sa folosesti versiunea gratuita, nu vei primi prea multe functii. Puterea lui Kaspersky consta mai mult in versiunea platita sau premium, la fel ca la Avira. Aceasta iti ofera urmatoarele functii in pachet:

  • Protectie impotriva tuturor amenintarilor (online/offline)
  • Include si un Silent Mode, care te lasa sa te uiti la filme sau se te joci fara intreruperea notificarilor
  • Multi-layered ransomware protection
  • Internet Security  (vine in versiuni diferite, atat pentru Android si iOS, cat si pentru desktop, indiferent de sistemul de operare)
  • Password Manager
  • Control parental avansat

In sectiunea de pret, Kaspersky vine cu o versiune gratuita, dar si mai multe versiuni contra cost. Dupa cum am spus mai sus, versiunea gratuita nu este cea mai eficienta, deci va trebui sa platesti pentru o protectie de calitate superioara.

Interfata de utilizare este una perfecta (daca exista asa ceva;) ). Pune totul intr-un loc, fiind foarte simplu de folosit, chiar daca nu esti un tech guy inrait.

Concluzie – Avira vs Kaspersky

In final, ce putem spune? Care program este cel mai bun: Avira sau Kaspersky? Daca vrei un antivirus gratuit, care opreste majoritatea amenintarilor, atat online cat si offline, iti recomand oricare dintre cele doua programe de mai sus.

Totusi, daca esti dispus sa platesti pentru o protectie superioara, care iti ofera securitate impotriva oricarei amenintari, varianta Premium de la Kaspersky, va da rezultate excelente. Dar asta nu inseamna ca Avira este mai prejos.

In aceast articol, Kaspersky iese pe primul loc, clar. In testele mele, a avut cele mai bune rezultate de detectare a programelor malware, preluand toate cele sapte fisiere testare. Ofera mai multe functionalitati decat Avira si depaseste Avira in laboratoarele independente de testare AV cu o marja mica. In plus, Kaspersky ofera reduceri substantiale pentru primul an de abonament, reducand costul pentru a fi accesibil oricarui portofel.

We will be happy to hear your thoughts

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Raul IT
%d blogeri au apreciat: