Daca ai camera web, inseamna ca esti filmat!

Treaba e simpla: exista virusi pentru orice chestie, si pentru orice situatie care ti-ar putea pune in pericol confidentialitatea ta, a familiei, securitatea dispozitivelor tale, a tranzactiilor, cat si securitatea ta si a familiei tale, ceea ce este foarte important.

Titlut acestui articol este pentru a te atentiona, ca daca nu ai o securitate pe dispozitivele pe care le folosesti, risti sa ajungi o persoana „publica” fara voia ta, si e destul de frustrant daca se si intampla.

Tocmai de aceea, am creat site-ul AntivirusKaspersky.Ro, pentru ca sa iti ofer inca o posibilitate de ati securiza activitatea oriunde ai fi si pentru fiecare membru al familiei: fie ca e vorba de tableta pe care o foloseste copilul tau, de computerul pe care il „exploateaza” adolescentul familiei, fie ca e vorba de propriul telefon pe care te-ai obisnuit sa faci de toate, de la cumparaturi, la mail-uri personale si confidentiale, poze, sau alte lucruri importante pentru tine.

Nu vreau sa te conving sa cumperi de la mine un anumit produs, sau sa imi fac neaparat reclama la site-ul pe care vand licente electronice Kaspersky LAB.

Vreau sa te conving, ca este foarte important sa te gandesti la securitate, deoarece in ziua de azi, poti sa te gandesti la ce e mai rau. Fapt pentru care, vreau sa constientizezi faptul ca tu meriti sa fi in siguranta.

Ieri, am vazut pe unul dintre marile site-uri care gazduiesc clipuri video, un „nenea”, care cu toate ca se gandeste foarte mult la securitate si se ocupa foarte mult de produsele si serviciile IT, a fost hack-ărit printr-o simpla metoda: domnul avea cardul atasat unui cont de cumparaturi, fara sa isi activeze optiunea 3D Secure, si fara sa foloseasca pagini criptate create de sistemele software pentru platile online. Voila! Prin mai multe tranzactii, in cateva ore, a ramas cu, cardul de debit GOL! Iar asta este dureros. Practic a fost furat.

Este doar o situatie. In acest moment, poti sa fi sigur ca foarte multe persoane „sufera” din cauza celor ce au accesat diferite dispozitive si diferite conturi, fara autorizatia in prealabil al detinatorilor.

Am un client, chiar de aici din tara, cu o companie destul de mare, care a fost lovit de un hacker, care, a reusit sa fure baze de date cu facturi, clienti, angajati, furnizori, pe baza carora oricine si-ar putea imbunatatii actualul „business”.

Gandeste-te ca poti fi si tu o victima, chiar in casa ta!

Am vazut clipuri care „te invata” cum sa treci de securitatea sistemului de operare, sa rescri permisiunile, si sa accesezi camera web. Iar ce se inregistreaza pe camera web, ajunge cu usurinta pe internet. Virusii aceea sunt asa de bine calculati, incat sunt setati sa nu iti aprinda led-ul de functionalitate al camerei web. Deci nu sti cand si ce se filmeaza. Iar tu lasi laptop-ul in pace, sau PC-ul, stiind ca „dupa ce te trezesti”, oricum te pui inapoi in fata lui sa lucrezi. Iar acest lucru se poate face cu usurinta si de pe dispozitivele mobile, fie ele smartphone-uri sau tablete.

Tocmai de aceea, iti propun o colaborare in privinta securitatii, in speranta ca vom putea ridica stacheta in ceea ce priveste confidentialitatea ta, acasa sau la munca. Oriunde ai fi tu, si orice ai face!

Pe data viitoare!

We will be happy to hear your thoughts

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Raul IT
%d blogeri au apreciat: