
Desigur, tot ce stiu despre Linux este defapt ceea ce am invatat pana acum in toti acesti ani. Fara ca sa exagerez, am muncit cu linux cel putin 3 ani zi de zi, si uneori chiar si nopti, pentru a configura bine, tot ce trebuia pus la punct. Si aici vorbim defapt despre partea de servere, pentru ca stim cu totii ca Linux e folosit foarte mult ca fiind sistemul de operare cel mai stabil cand vine vorba de servere. (E strict parerea mea.)
Termenul de Linux, este defapt nucleul Linux-ului, dar in zilele noastre este folosit ca nume pentru sistemul de operare de pe diferite computere, compus din nucleu, diverse unelte si biblioteci software ale acestuia.
Acest nucleu Linux a fost creat defapt pentru microprocesorul Intel 386, insa, in momentul de fata ruleaza pe o gama larga de microprocesoare si diverse arhitecturi de calculatoare. Acesta este folosit pe calculatoare personale, dar si pe superservere.
La inceput, desigur, nimeni nu a dat prea mare importanta Linux-ului, si a fost folosit doar de cativa oameni, considerati voluntare in testarea si „gustarea” acestuia. Insa Linux nu a putut sa stea prea mult ascuns, si a fost descoperit de marile puteri ale industriei IT, cum ar fi Google, IBM, Nokia, Dell, Hewlett-Packard, de asemenea a castigat suportul si increderea acestora.
Ce este cel mai tare in aceste sisteme de operare Linux este faptul ca este un Oper-Source 100%! Toate fisierele, si toate sursele sunt disponibile tuturor utilizatorilor spre a fi descoperite si de ce nu, modificate, sau recreate. Deci e foarte transparent, si merita incercat, macar pe un Virtual Machine, asa de test. Sincer sa fiu, eu am inceput cu CentOS 7 ca sa il descopar in mai de aproape. Cu timpul am sa va dau cateva detalii, dupa ce reusesc sa fac un referat despre el… mai am pana incarc tot carnetelul de notite.