Linux – Urmatorul sistem de operare dupa Windows?

Desigur, tot ce stiu despre Linux este defapt ceea ce am invatat pana acum in toti acesti ani. Fara ca sa exagerez, am muncit cu linux cel putin 3 ani zi de zi, si uneori chiar si nopti, pentru a configura bine, tot ce trebuia pus la punct. Si aici vorbim defapt despre partea de servere, pentru ca stim cu totii ca Linux e folosit foarte mult ca fiind sistemul de operare cel mai stabil cand vine vorba de servere. (E strict parerea mea.)

Termenul de Linux, este defapt nucleul Linux-ului, dar in zilele noastre este folosit ca nume pentru sistemul de operare de pe diferite computere, compus din nucleu, diverse unelte si biblioteci software ale acestuia.

Acest nucleu Linux a fost creat defapt pentru microprocesorul Intel 386, insa, in momentul de fata ruleaza pe o gama larga de microprocesoare si diverse arhitecturi de calculatoare. Acesta este folosit pe calculatoare personale, dar si pe superservere.

La inceput, desigur, nimeni nu a dat prea mare importanta Linux-ului, si a fost folosit doar de cativa oameni, considerati voluntare in testarea si „gustarea” acestuia. Insa Linux nu a putut sa stea prea mult ascuns, si a fost descoperit de marile puteri ale industriei IT, cum ar fi Google, IBM, Nokia, Dell, Hewlett-Packard, de asemenea a castigat suportul si increderea acestora.

Ce este cel mai tare in aceste sisteme de operare Linux este faptul ca este un Oper-Source 100%! Toate fisierele, si toate sursele sunt disponibile tuturor utilizatorilor spre a fi descoperite si de ce nu, modificate, sau recreate. Deci e foarte transparent, si merita incercat, macar pe un Virtual Machine, asa de test. Sincer sa fiu, eu am inceput cu CentOS 7 ca sa il descopar in mai de aproape. Cu timpul am sa va dau cateva detalii, dupa ce reusesc sa fac un referat despre el… mai am pana incarc tot carnetelul de notite.

We will be happy to hear your thoughts

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Raul IT
%d blogeri au apreciat: