Microsoft Windows 10 Home, 64 bit, Romana, OEM, DVD

Da, drept ii ca e OEM. Se instaleaza pe calculatoarele sau laptop-urile noi-noute, care nu au deja un sistem de operare Windows instalat.

Dar, personal, eu am o intrebare: daca formatam total Hard-Disk-ul si instalam Microsoft Windows 10 Home, 64 bit, Romana, OEM, DVD, de care spuneam? Oare nu functioneaza? Eu zic ca ar trebui sa mearga „brici”, fara sa ne comenteze la instalare, dat fiind faptul ca se formateaza storage-ul.

Ce-i drept, ne si spune in prezentare: „Licentele OEM (Original Equipment Manufactured) sunt licente destinate producatorilor de echipamente de calcul sau celor care asambleaza calculatoare. Acestia preinstaleaza produsele software si furnizeaza apoi calculatoarele gata pregatite pentru a fi folosite de catre utilizatorii finali. Licentele OEM sunt legate de calculatoarele pe care se instaleaza, ele nu pot fi mutate pe alte calculatoare. Astfel, licentele OEM pot fi achizitionate doar impreuna cu un desktop/notebook. ”

Dar hai sa fim sinceri, ca daca tot ai nevoie de un Windows ca lumea, ti-l cumperi, ca oricum, esti nevoit sa formatezi partitia pe care iti pui sistemul de operare ca altfel, nu are rost sa il instalezi.

Mai, eu am si Windows original instalat, am si Office licentiat, si am si Antivirus Kaspersky instalat si licentiat pe PC, pentru simplu fapt ca am vrut sa vad diferenta intre cele „hack-uite” cum spune romanu’, si cele cu licenta.

Din propria experienta spun, ca merita sa iti licentiezi intregul PC, strict pentru sanatatea componentelor computer-ului tau, pentru ca orice BUG aflat in fisierele sistemului de operare, poate sa iti „fugareasca” componentele, intr-un fel sau altul: ba ca ii da prea mult curent unei placute RAM, ba ca arde niste pini de pe placa de baza, ba ca iti face usage-uri de peste 80% la Hard-Disk chiar si atunci cand nu proceseaza nimic PC-ul.

RECOMANDARE: Licentiaza-ti PC-ul, si uita de griji! Ai toate update-urile la zi, si intr-o oarecare masura, iti protejezi computer-ul de eventualele probleme viitoare.

Pe data viitoare!

1 Comment
  1. Reply
    Iosif Ilie Mut 6 aprilie 2019 at 14:28

    Așa este. Eu folosesc licențe originale / cumpărate și se mișcă mult mai bine PC. Înainte instalam windows-ul tot la câteva luni sau mă rog sigur odată pe an. Acuma am windows-ul din 2013 și merge ca uns. Nu mai am nici o problema.

    Vorba aia. Dai un ban dar stai în fata. Sa nu mai zic ca e vorba de propriile tale documente / poze și alte cele.

    Eu zic sa încercați, nu o sa va para rău deloc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Raul IT
%d blogeri au apreciat: