Windows Defender vs Kaspersky

In articolul de azi, vei face cunostinta cu Windows Defender si Kaspersky mai detaliat. Vom vedea care dintre aceste doua programe, este mai bun ca si viitorul tau antivirus. Voi incepe cu Windows Defender:

Windows Defender

Windows Defender este un program antivirus aparut cu mult timp in urma. Vine instalat automat cu sistemul de operare Windows, fara ca tu sa ai orice de facut. Ce facilitati include?

In primul rand, vei putea scana intreg dispozitivul, sau doar fisiere separate, pentru a detecta orice fel de virusuri, malware, spyware sau ransomware. Procesul de scanare este destul de performant, incat sa depisteze aproape toate tipurile de programe sau fisiere daunatoare.

Pe langa asta, include si un firewall avansat, care opreste tentativele de spargere a datelor sensibile, si te apara de la traficul daunator din mediul online. In plus, vine cu un control parental destul de bun. Acest bonus, va opri copiii de la accesarea website-urilor sau aplicatiilor cu continut pentru adulti.

Acum sa vedem pretul: aici Defender exceleaza impotriva majoritatii. Din moment ce acest program vine in pachet cu sistemul de operare, nu va trerbui sa platesti nimic pentru protectia oferita. Este in totalitate gratuit.

In final, ce putem spune despre interfata de utilizare? Este ok, atat. Nu este cea mai simpla, comparativ cu competitia. Iti ia putin timp sa intelegi cum functioneaza fiecare lucru, ceea nu il face foarte user-friendly.

Ce ne ofera cei de la Kaspersky!

Daca vrei sa folosesti versiunea gratuita, nu vei primi prea multe functii. Puterea lui Kaspersky consta mai mult in versiunea platita sau premium. Aceasta iti ofera urmatoarele functii in pachet:

  • Protectie impotriva tuturor amenintarilor (online/offline)
  • Vine cu Silent Mode, care te lasa sa te uiti la filme sau se te joci fara intreruperea notificarilor
  • Protectie ransomware multi-layered
  • Internet Security, compatibil cu desktop si Android sau iOS
  • Password Manager
  • Control parental similar ca cel precedent

In sectiunea de pret, Kaspersky vine cu o versiune gratuita, dar si mai multe versiuni contra cost. Dupa cum am spus mai sus, versiunea gratuita nu este cea mai buna, deci va trebui sa platesti pentru o protectie de calitate superioara.

Interfata de utilizare este mult superioara, lui Windows Defender. Pune totul intr-un loc, fiind foarte simplu de folosit, chiar daca nu esti un tech guy.

Concluzie – In final, ce putem spune? Care program este cel mai bun?

Daca vrei un antivirus gratuit, care opreste majoritatea amenintarilor, atat online cat si offline, Windows Defender poate fi o alegere destul de buna.

Totusi, daca esti dispus sa platesti pentru o protectie superioara, impotriva oricarei amenintari, Kaspersky, varianta Premium, este mult mai buna fata de Windows Defender.

Ofera functii superioare atat in numar cat si in performanta, cu rezultate pe masura.

We will be happy to hear your thoughts

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Raul IT
%d blogeri au apreciat: